h1

Dan Florică: Când dorul se ridică la pătrat

Revista literară Dor de Dor, prin conţinut şi cromatică se impune tot mai mult în peisajul literar autohton, nu numai din sudul ţării, unde îşi face veacul, dar şi în restul provinciilor istorice româneşti. Nume importante, aflate pe firmamentul literaturii şi criticii actuale ,pot fi întâlnite în paginile ei. Colaboratorii săi, tineri sau vârstnici, cu mai multă sau mai puţină experienţă literară, doriţi sau nedoriţi de alte reviste literare cu mari pretenţii, vin din toate regiunile ţării, aducând fiecare prospeţimea spaţiului natal. Acesta este unul din atuurile revistei, diversitatea de talente şi experienţe venind de pretutindeni..Se scrie divers, se scrie însufleţit , se scrie inspirat. , în împletirea perpetuă dintre trecut şi present.

Apreciez deschiderea revistei faţă de specii literare mai puţin uzitate in revistele prezentului şi anume faţă de speciile literare minione, precum tristihul, haiku-ul, tanka, poemul într-un vers, cugetarea. Este de remarcat şi aplecarea, număr de număr, către opera unor pictori contemporani, aflaţi în atenţia doritorilor şi diriguitorilor de frumos şi culoare.

Doresc revistei literare Dor de Dor, la această aniversare,să aibă colaboratori tot mai buni, să se bucure tot mai mult de sprijinul acelora care îi apreciază calităţile, la vedere şi fără ranchiună. Să descopere tinere talente, să promoveze în continuare o literatură demnă de mileniul trei şi de bună tradiţie românească. Să dăinuie în timp, să prezinte capodopere noi, ale literaturi şi criticii actuale, să fie apreciată , la nivelul eforturilor şi a rezultatelor meritorii pe care le obţine, zi de zi.

La Mulţi Ani!

DAN FLORICĂ, poet (Bolintin-Vale, Giurgiu)

%d blogeri au apreciat asta: